Badana Boyama

Badana Boyama

Badana Boyama

Badana Boyama İçin Öncelikle Gerekli Bazı Malzemeler Vardır, Bunlar;

  • Duvar boyama işlemi için silikon ya da plastik boya.
  • Tavan boyası.
  • Uygun numaraların kestirme fırçası.
  • Prüzsüz bir duvarn için kestirme fırça.
  • Saten ve bir de plastik boya rulosu.
  • Büyük ruloların giremeyeceği yerler için mini onluk rulo.
  • Taşan boyaları almaya yarayan ızgara (boya ızgarası)
  • Yeri boyadan muhafa etmek için bant kağıt.
  • Büyükçe b ir boş kova.
  • Alçı, sırık, zımpara.
  • Yüzlük düze ve eğri spatula.

Badana Boyama

Badana BoyamaBadana boyama işleminde öncelikle tavan kontrol edilir ve varsa spatula yardımı ile kabarmış yerleri kazıyarak temizllenir. Sonrasında eğri saplı spatula yardımıyla çatlak yerler doldurulup kuruması için beklenir. Birkaç saate kadar kuruyacaktır. Ardından alçılı yüzey zımparalanarak pürüzler giderilir. Bu sırada boya rulosu yıkanır ve de nemli kalacak şekilde kurulanır ve rulo boyayla buluşur. Boyanın arkasında yazdığı derecede boya inceltilir. Bu işlem sırasında boya büyük bir kovada olmalıdır. Badana boyama işlemine başlanır ve  iki kat atılacak boyanın ilk katı bir sonrakinden ince olarak atılır. Bunun sebebi birinci katta boya emiliminin çokça olmasıdır. İnceltme işleminde zeytinyağı kıvamı baz alınır. Badana boyama işleminde tavan boyasına başlarken ilk olarak rulo boyaya batırılmadan hafif hafif dokundurularak boya alınır. Rulo kesinlikle boya kovasına daldırılmamalıdır. Bu şekilde boyanan kısmın üzerinde boya sürmediğiniz rulonuzu gezdirerek alandaki boyaların dağılımının eşitlenmesi gerekir. Bu birinci kat boyanın kurumasının ardından yani bir iki saat sonra ikinci kat boyası uygulanır.

Duvar kağıdı kullanımı halindetavan-duvar arasında yaklaşık olarak beş santimlik bir kestirme işlemi yapılması gerekmektedir. Bu işlem yapılmadan hemen önce kestirme fırçası yıkanıp suyu alınmalıdır.  Kestirme fırçasıyla boyanan kısım kurumadan once ruloyla yüzey çok yakından boyanmalıdır ki kat oluşmasın. Tabi eğer ki duvar kağıdı veyahut dekoratif boya yok ise rulo tavan –duvar arasına sıkıştırılmaksızın duvara boya değmesinde sakınca yoktur. Burada asıl dikkat edilmesi gereken şey boyanın duvara damlamamasıdır.

Badana boyama işleminde tavanlardan sonra duvar boyamasına geçilir. Yukarıda anlatıldığı şekilde tavan boyama huşuları duvar boyama işleminde de geçerlidir. Büyük bir kova içerisinde boya inceltilir. Rulolar yıkanıp kurutulur. Kestirme fırçaları nemli halde olmalıdır. Yerler karton ve benzeri şeylerle muhafaza edilir ki boya damlamasın. Süpürgelikler, kapıların kenarları ve boyanın değmesini istemediğiniz diğer yerler bantla kaplanmalıdır (maska bant) .

Boyama işlemine tavandan başlayarak sırasıyla duvarlalar, kapılar, pencereler olarak devam edilir son olarak radyatörler boyanır. Her ne kadar kolay bir işlem gibi görünse de badanacılık herkesin harcı değildir. Yukarıda anlattığımız işlemleri doğru bir şekilde uygulamak yeterli tecrübe ve beceri gerektirir. Biz badana boyamaya işten ziyade bir sanat olarak bakıyoruz. Sıralanan bir kaç kural ve ustalığa ilaveten özel bir maharet  gerektiren badana boyamadan sağlıklı bir sonuç almak için kesinlikle işin ehli kişilere ulaşmanız gerekir ki, sadece duvara boya sürme işlemini kendiniz de dahil herkes yapabilmektedir. Tabi ki de bu işleme badana boyama denmez, duvarlar için de ileride kötü sonuçlar doğuracak sıradan ve tavsiye etmediğimiz bir boyama işlemidir sadece.. Badana boyama yapılırken bilmeniz gereken bir kaç püf noktayı da sizlere açıklayacağız ki yapılan işlemi daha iyi kontrol edebilin.

Badana boyamada, kullanılacak ürünlerin hepsi aynı marka olmalı ve ürünler kullanım talimatlarına uyularak kullanılmalı. Boya işlemine başlamadan önce duvardaki hatalar düzeltilmeli ve kesinlikle kirli veyahut nemli yüzeylere boya uygulanmamalı. Badana boyama hava ısısının düşük ya da çok yüksek olduğu zamanlarda tercih edilmemeli. Boya tamamen karıştırılmış olmalı ve içerisine hiç bir şey katılmamalı. Boya üzerinde belirtilen oranda inceltilmeli. Yüzeyde matlaşmamış yer varsa matlaştırılmalı. Kalan boya üzerine kendi incelticisinden, üzerini kaplayacak kadar katılmalı. karıştırma işlemi yapmadan üzeri kapalı olarak sıcak olmayan bir yerde saklanmalı.

Tecrübeli Badana boyama ustalarımız, kullandıkları kaliteli ve de güvenilir badana malzemeleriyle, ev, iş, ofis, bahçe ve benzeri türde boya-badana ihtiyaçlarınız için hizmet vermektedir. Badana boya hizmetimizle ilgili daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişim kurmaktan çekinmeyin.

Bu gönderiyi paylaş

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Hemen Ara WhatsApp